Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Havenbedrijf moet zich aan milieudeal houden

Het Havenbedrijf Rotterdam moet zich aan de milieudeal houden die het in februari 2009 sloot met vereniging Milieudefensie. Als tegenprestatie trok Milieudefensie toen haar juridische procedures tegen de aanleg van de Tweede Maasvlakte in. Nu dreigt het Havenbedrijf het akkoord echter over boord te zetten. GroenLinks wil dat de gemeente daar een stokje voor steekt.
 
In de deal zijn maatregelen opgenomen om de luchtvervuiling in de Rotterdamse haven tot 2020 met 10 procent te laten afnemen, waaronder het instellen van een milieuzone voor vrachtwagens. Vanaf 2013 zouden alleen de allerschoonste vrachtwagens (Euro 5) nog op de Maasvlakte mogen komen. Onder druk van de transportsector dreigt het Havenbedrijf op dit punt de deal met Milieudefensie nu open te breken. Ook vuilere vrachtwagens mogen dan het havengebied in.
 
‘Onverstandig en onacceptabel’, zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. ‘Dat de transportsector niet op deze maatregel zat te wachten wist het Havenbedrijf een jaar geleden ook al. Het is ronduit onfatsoenlijk om de overeenkomst met Milieudefensie nu eenzijdig aan te passen’. Bonte wil dat burgemeester Ahmed Aboutaleb Havenbedrijfdirecteur Hans Smits tot de orde roept. ‘Zonder de maatregelen uit de milieudeal zal de aanleg van de Tweede Maasvlakte leiden tot een forse verslechtering van de luchtkwaliteit in de regio Rotterdam’.
Advertenties

2 reacties»

  aliciajennifer wrote @

“Milieuzone voor vrachtwagens” (meervoud) natuurlijk 😉

  Arno Bonte wrote @

@aliciajennifer Je blijft scherp. 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: