Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Reddingsplan nodig voor Dance Parade

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte heeft burgemeester Aboutaleb gevraagd een reddingsplan te maken om de Dance Parade alsnog door te laten gaan. Organisator JMR liet vandaag weten de kosten voor de enorme veiligheidsmaatregelen niet op te kunnen brengen. Volgens Bonte zou het verdwijnen van de Dance Parade een gemis zijn voor Rotterdam.

  
Bonte vindt dat burgemeester Aboutaleb te ver is doorgeschoten in het opvoeren van veiliheidsmaatregelen. Hij vindt dat het ‘niet fair’ is om de kosten daarvoor volledig bij de organisator te leggen. ‘Je maakt het dan onmogelijk om nog leuke evenementen in Rotterdam te organiseren. Nu haakt de Dance Parade af, straks het Dunya festival of het Zomercarnaval. Rotterdam helpt zijn naam als evenementenstad nummer één dan wel heel snel om zeep.’
 
GroenLinks verzet zich al langer aan het ingezette restricieve veiligheidsbeleid in Rotterdam. De partij verzamelt op de website PolitieKnuppel.nl klachten over gewelddadig politieoptreden en onnodig beperkende veiligheidsmaatregelen, zoals de drooglegging van de binnenstad. ‘Rotterdam dreigt een kille en sombere stad te worden. Wij willen de gezelligheid terug!’
Advertenties

2 reacties»

  alex wrote @

Succes Arno!!! het wordt tijd dat Aboutaleb actie neemt “Rotterdam Durft ” was ooit een slogan maar ik zie er niets meer van terug. Rotterdams mooiste event gaat onder aan (selectieve) belachelijke regelgeving. De stad wordt steeds killer en killer …. Het vertrouwen van organisatoren en publiek is Rotterdam nu kwijt ..maar wie weet voor volgende jaren en generaties? Ik hoop dat mijn kinderen de danceparade toch nog mee mogen maken (en dan niet in Amsterdam)

  Alicia wrote @

Eerlijkgezegd vind ik het niet meer dan normaal dat als je iets organiseert, je zelf ook zorgt dat de bezoekers veilig zijn. Dat politie daarin ondersteunt is prima, maar meer dan dat vind ik niet redelijk. De hele maatschappij betaalt voor die politie, terwijl niet de hele maatschappij iets aan zo’n festival. Iedere cent die je uitgeeft aan iets lolligs als een festival is een cent die je minder uit kunt geven aan iets wat echt nodig is; iedere agent die op een festival moet passen, is een agent die je niet meer ergens anders kunt inzetten. Dus het zou niet mijn keuze zijn.

Van mij hoeven we ook niet zo nodig evenementenhoofdstad te zijn. Heeft voor mij totaal geen toegevoegde waarde, maar geeft een hoop geluidsoverlast, straten moeten afgezet, OV moet omgeleid, en het zorgt voor een hoop vervuiling (afval, transportkilometers).


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: