Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Hoorzitting over zerotolerancebeleid

De Rotterdamse GroenLinks-fractie wil dat de gemeenteraad een hoorzitting houdt over het nieuw ingezette zerotolerancebeleid. Aanleiding zijn de vele klachten die de partij binnenkrijgt over het repressieve politieoptreden en het dreigende vertrek van toonaangevende evenementen als gevolg van het stringente veligheidsbeleid.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte maken veel Rotterdammers zich zorgen over de gevolgen van het recent ingezette zerotolerancebeleid. ‘Veel onschuldige mensen worden er door getroffen. Het heeft gevolgen voor de sfeer in de stad. Festivals worden minder gezellig of vertrekken zelfs. Als we niet voor de zomer ingrijpen, verandert Rotterdam in twee maanden tijd van evenementenstad nummer één in Meppel aan de Maas.’

GroenLinks lanceerde tien dagen geleden de website politieknuppel.nl, waarop inmiddels honderden Rotterdammers hun ervaringen met gewelddadig politie-optreden en restrictieve veiligheidsmaatregelen hebben gemeld. Het merendeel van de Rotterdammers laat weten niet op de verharde aanpak te zitten wachten. ‘Relschoppers aanpakken is prima, maar goedwillende mensen en het voortbestaan van evenementen mogen van die aanpak niet de dupe worden.’ Zelfs individuele agenten gaven op de site aan het zerotolerancebeleid ‘onnodig en ineffectief’ te vinden.
 
Ook party-organisatoren, horeca-ondernemers, het jongerenbestuur van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en verschillende politievakbonden uitten in de afgelopen weken kritiek op het ingezette zerotolerancebeleid. Bonte wil met de hoorzitting de geluiden uit de samenleving onder de aandacht brengen van de politiek. ‘Burgemeester Aboutaleb moet uit de veligheidskramp komen waar hij nu inzit. Niet zo hard en zo stoer mogelijk optreden tegen alles en iedereen, maar slim en doelgericht tegen de mensen die zich wel misdragen.’ Op donderdag 3 juni zal de gemeenteraad in debat gaan over het zerotolerancebeleid. Bonte heeft voorgesteld de hoorzitting te houden op woensdag 2 juni.

Advertenties

1 reactie»

  aliciajennifer wrote @

Haha, Meppel aan de Maas. Weer eens wat anders dan Harare of zo.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: