Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Gemeenteraad steunt Dance Parade

De Rotterdamse gemeenteraad wil dat burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat kijken naar mogelijkheden om de Dance Parade toch te laten doorgaan. Donderdag nam de raad een motie van GroenLinks hierover aan. CDA, VVD en ChristenUnie/SGP stemden tegen.

Aboutaleb verbood naar aanleiding van de rellen tijdens het strandfeest Sunset Grooves alle grootschalige gratis dance-evenementen. Hierop besloot de Dance Parade een alternatief feest te geven in het Zuiderpark. Uiteindelijk ging dit niet door, mede vanwege de hoge kosten voor beveiliging en de tegenvallende kaartverkoop. De gemeente had als voorwaarde gesteld dat er geen kaarten aan de poort verkocht mochten worden.

GroenLinks vroeg in een motie om de veiligheidseisen voor het feest te versoepelen. Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte is Aboutaleb na de rellen in Hoek van Holland ‘in een kramp geschoten’ en zijn goedwillende mensen het slachtoffer van het zerotolerancebeleid.

De burgemeester moet onderzoeken of het evenement deze zomer toch in aangepaste vorm door kan gaan in het Zuiderpark. Ook wil Bonte dat de burgemeester bekijkt of de Dance Parade volgend jaar weer in de oorspronkelijke vorm, met een parade door het centrum van Rotterdam, kan plaatsvinden. Voor 10 juni moet hier uitsluitsel over komen.

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: