Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

NRC Handelsblad beste af in Rotterdam

GroenLinks wil dat het stadsbestuur NRC Handelsblad helpt met het vinden van een ‘bruisende locatie’ voor het hoofdkantoor in Rotterdam. Ook wil de partij dat het stadsbestuur kijkt hoe bij een nieuwe locatie een debatcentrum ontwikkeld kan worden. Fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks wil daarmee voorkomen dat de krant naar Amsterdam verhuist. Morgen debatteert de gemeenteraad op initiatief van GroenLinks over de verhuisplannen van NRC.

NRC Handelsblad wil weg van de ‘inspiratieloze’ locatie langs de A20 in deelgemeente Prins Alexander. De nieuwe hoofdredacteur, Peter Vandermeersch, ziet het hoofdkantoor het liefst verhuizen naar Amsterdam. Die stad ‘bruist en leeft’ volgens hem en biedt in zijn ogen meer mogelijkheden voor de vernieuwingsambitie die hij heeft voor NRC Handelsblad. Zo wil Vandermeersch op een nieuwe locatie in een ‘Rode Hoed-achtige setting’ debatten en congressen organiseren om zo dichter in contact met de lezers te komen.

Volgens Bonte is juist Rotterdam de plek bij uitstek voor de vernieuwingsambitie van NRC Handelsblad. “De vernieuwing ligt in Rotterdam letterlijk op straat. De stad kenmerkt zich door een constante botsing van meningen en ideeen. Je ziet in de stad een enorme diversiteit op zowel sociaal als cultureel gebied. In Rotterdam komen de theorie en de praktijk elkaar tegen. Een krant die wil vernieuwen is beter op zijn plaats langs het bruisende water van de Maas dan aan het stilstaande water van de Amsterdamse grachtengordel.”

Bonte wil dat het stadsbestuur de voordelen van Rotterdam als vestigingsplaats bij de hoofdredactie van NRC onder de aandacht brengt en helpt bij het zoeken naar een ‘bruisende locatie’ in de Rotterdamse binnenstad voor het NRC-hoofdkantoor. “Ik denk bijvoorbeeld aan Central Post, het voormalige postkantoor naast het Centraal Station”. Die locatie is volgens Bonte prima te combineren met het huisvesten van een levendig debatcentrum. “Na de revolte van Fortuyn heeft Rotterdam samen met NRC Handelsblad een aantal spraakmakende debatten georganiseerd. Ik zie mogelijkheden voor een vernieuwend debatcentrum waar zowel de stad als de krant van kan profiteren.”

Advertenties

3 reacties»

  rogier wrote @

Goed bezig!
http://www.facebook.com/note.php?note_id=416434343204

  Marco wrote @

Hoi Arno, ik weet echt een fantastische plek. Een plek waar ik ook bezig ben om te kijken voor een theaterfabriek-achtige plek, plus een plek met een gashouder in het formaat westergasfabriek. Stuur me een mailtje als ik jou of iemand van de fractie een keer deze plek mag laten zien. Mvg, Marco jongeneel

  fcmm maessen wrote @

Afgaande op allerlei publicaties zijn de huidige machthebbers bij de NRC (Sauer, Nijenhuis en van der Meersch) allemaal voorstander van een verhuizing naar Amsterdam. Gezien het profiel van de man met de meeste macht (Sauer) denk ik dat alleen economisch voordeel de NRC nog kan bewegen om in Rotterdam te blijven. De gemeente Rotterdam zal dus niet alleen moeten faciliteren, maar ook flink in de buidel moeten tasten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: