Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Rosétje drinken in het park moet kunnen

GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte wil dat het weer mogelijk wordt om tijdens een barbecue of picknick in een Rotterdams park een rosétje te drinken. Er geldt in Rotterdam sinds een aantal jaar een verbod op het nuttigen van alcohol op de openbare weg, daar vallen parken ook onder.

Sinds vorige week zijn politie en stadstoezicht een handhavingoffensief in verschillende Rotterdamse parken gestart. Nieuwsvermoedende recreanten worden à 35 euro op de bon geslingerd voor het drinken van een glaasje wijn of rosé. ‘De betutteling ten top’, vindt Bonte. ‘Gemoedelijk picknickende mensen in het park die een wijntje drinken, zijn geen bedreiging voor de veiligheid.’

Bonte wil dat het verbod op het drinken van alcohol wordt geschrapt. Hij gaat daarvoor een initiatiefvoorstel maken. Tot die tijd wil hij dat de politie en stadstoezicht niet meer actief handhaven op het alcoholverbod in parken. ‘Zeker nu er fors bezuinigd wordt op de politie kunnen we agenten wel beter inzetten dan ze de parken in te sturen op zoek naar ontkurkte wijnflessen.’

Advertenties

1 reactie»

  Rob Alberts wrote @

Het Vondelpark heeft heel even een mobiele politiepost gekregen. Een uit de hand gelopen vechtpartij waar vast ook drank en/of drugs bij te pas kwamen. Het Oosterpark worstelt al jaren met een hechte kern alcoholisten.
Ik ben benieuwd hoe het tegen gaan van de betutteling zal slagen.
Zelf vind ik de drinkers met hun fles of blik in een papieren zak er erg onzinnig uit zien. Maar zo lopen al jaren de mensen in de winkelcentra van mijn buurt rond. De borden met een alcoholverbod helpen ook daar niet tegen.
Zonnige groet


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: