Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Rotterdam volgend jaar vuurwerkvrij


Het enige vuurwerk dat volgend jaar met Oud en Nieuw wordt afstoken zou de vuurwerkshow bij de Erasmusbrug moeten zijn. Dat voorstel doet GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. Hij wil dat de rest van Rotterdam vuurwerkvrij wordt. “Rotterdammers hebben recht op een veilige en feestelijke jaarwisseling.”

Bonte pleit voor een ‘modernisering van de vuurwerktraditie’. De vuurwerkoverlast loopt volgens hem steeds meer uit de hand. “Met Oud en Nieuw verandert de stad in een oorlogsgebied. Jaarlijks vallen er honderden slachtoffers en wordt er voor miljoenen euro’s aan maatschappelijke schade aangericht”, zegt Bonte. “Rotterdammers worden te weinig tegen de toenemende vuurwerkoverlast beschermd.”

De GroenLinkser verzamelde drie jaar geleden samen met zijn Haagse collega David Rietveld 65.000 handtekeningen voor een landelijk verbod op consumentenvuurwerk. De Partij voor de Dieren heeft inmiddels een voorstel daartoe ingediend. Een meerderheid van de partijen in de Tweede Kamer heeft echter aangegeven niks in een landelijk verbod te zien. Bonte wil daarom dat Rotterdam de mogelijkheid krijgt om te experimenteren met een veilige jaarwisseling.

Advertenties

12 reacties»

  Babette Meulenbelt wrote @

Prima! Want ik ben die harde ‘bommen’ meer dan spuugzat! Arme dieren! Waar kan ik tekenen als steun? Babette.

  Matt wrote @

Geweldig, het liefst een particulieren vuurwerkverbod voor heel Nederland.
Hopelijk wordt er na al die jaren ellende wat aan gedaan. Luchtvervuiling, geluidvervuiling, schade aan van alles en nog wat.
Mijn stem heb je

  Marieke Blok wrote @

Elk jaar 3 dagen voor Oud&Nieuw laait deze discussie weer op; 52 weken te laat m. I. Nu volhouden om het voor 2012 geregeld te krijgen. Ben wel klaar met vuurwerk&vernielingen. 2012 is virtueel vuurwerk.

  rico wrote @

gaat niet werken, wie gaat dat betalen die shows?? moeten de mensen met drank op naar een show rijden in hun of een ander dorp? duizenden mensen bijeen voor een show brengt ook de nodige risico’s met zich mee qua handhaving en drank in de man, bovendien zijn er maar ca 50 mensen in nederland die bevoegd zijn om prof. vuurwerk af te mogen steken en die werken in groepjes, die kunnen dus nooit in meerdere gemeenten tegelijk zijn, nee gaat niet werken… laat toch lekker dat ene dagje per jaa, ik stoor me er niet aan……

  een ex zeeuw wrote @

@ babette meulenbelt

Denk je dat een vuurwerkverbod voor consumentenvuurwerk gaat helpen tegen de zware illegale knallers? Als je dat geloofd ben je echt naïef. Een vuurwerkverbod voor consumentenvuurwerk zal alleen de handel in illegaal vuurwerk doen opbloeien. De meeste schade wordt veroorzaakt door illegale knallers, wat reeds verboden is. Met het legale spul zoals kanonslagen kan je nog glad geen eens een deuk in het spreekwoordelijke pakje boter slaan. Desondanks het verbod kan mijn buurjongen van 15 jaar aan het illegale spul komen via klasgenoten op school.

  F van Leeuwen wrote @

Alles maar verbieden wat men niet leuk vind. Ook maar gelijk alcohol verbieden want dat levert het hele jaar door nog veel meer ellende op. En ik heb niks met alcohol, dat maakt het een stuk makkelijker om zón uitspraak te doen, toch? Als dit zo door gaat leven we over 20 jaar in een samenleving waar niets fout gaat, maar ook niets gebeurt. Is dat vooruitgang?

  Peter wrote @

Gelukkig is de miljoenen euro schade te wijten aan legaal consumentenvuurwerk.. Met een gemiddeld Nederlands rotje krijg je nog geen gat in een pakje boter, laat staan het ontploffen van een vuilnisbak of bushokje. Harder optreden tegen idioten, absoluut voorstander. Maar een beetje legaal vuurwerk 1 keer per jaar.. . Ik zie geen enkel probleem (en ja, zelf ben ik enorm vuurwerkliefhebber, dat mag duidelijk zijn).

  Joris wrote @

Ik denk dat een spreekverbod voor dhr A. Bonte een betere oplossing is. Zijn argumenten voor een vuurwerkverbod bevat erg veel onwaarheden en verkeerde interpretatie van cijfers.

  Arno Maakthetbont wrote @

He Arno vriendelijke vriend wanneer gaan we het schaatsen verbieden??? Daar vallen nog veel meer gewonden dan bij het vuurwerk. Is allebei leuk maar ja als je toch de sfeer aan het verzieken ben, doe dat domme schaatsen dan ook maar verbieden….toch?? Is wel zo eerlijk, en drank, snelle brommertjes c.q. scootertjes, bejaarde zijn ook vervelend.

  de burgers van Rotterdam wrote @

en wie gaat zo show betalen dan? de gemeente?? we zitten in een CRISIS hoor!!! iets wat bij Nederland hoort 1 x per jaar moet ook blijven. Je eigen een beetje druk maken om een paar rotjes die worden afgestoken door je 10 jarige buurjongen. Maar wat vooral het ergste is dat je je daar druk om maakt, maar Polen Bulgaren etc binnen blijven halen die het werk van het eigen volk overneemt niks aan doen schande! En die miljarden die je in Griekenland steekt en dan nog ook eens wilt kwijtschelden? Dat kan toch niet. Daar kan je je eigen beter druk om gaan maken. Prijzen gaan omhoog salarissen blijven hetzelfde. Werkloosheid neemt toe? En dan een traditie wat bij Nederland hoort je daar druk over gaan maken. Ik denk dat je een verkeerde denkwijze heb, en jij niet in de politiek hoort!!!!!!!!

  Joris wrote @

En? Gelukt? Oh nee, wacht even je zo geliefde vuurwerkverbod komt er alweer niet, sterker nog, je begint je geloofwaardigheid te verliezen…
Volgend jaar Rotterdam Arno Bonte vrij? Ik denk dat die kans groter is!

  010 wrote @

Rotterdam arno bonte vrij vanaf volgend jaar


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s