Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Uitstel snelwegplannen goed voor natuur en gezondheid

Het uitstel van besluitvorming over de aanleg van de Blankenburgtunnel bij Vlaardingen en de snelweg A13/A16 ten noorden van Rotterdam is goed nieuws voor de Rotterdamse natuur en de gezondheid van omwonenden. Dat vindt fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks Rotterdam. Hij hoopt dat uitstel van de snelwegprojecten uiteindelijk leidt tot afstel..

De Tweede Kamer besloot vandaag om een besluit over de snelwegplannen pas na de verkiezingen te nemen. ‘Een nieuw kabinet kan nu opnieuw nut en noodzaak van de plannen afwegen’, zegt Bonte. ‘Het schrappen van de snelwegplannen spaart niet alleen de gezondheid van omwonenden en schaars natuurschoon, maar levert ook ruim 2 miljard euro op voor de schatkist.’

GroenLinks wil de snelwegplannen tot inzet van de verkiezingen maken. ‘We gaan in Rotterdam en Vlaardingen intensief campagne voeren voor het groen en gezond houden van de leefomgeving’, kondigt Bonte aan. ‘Hoe meer stemmen GroenLinks op 12 september krijgt, hoe sterker het signaal is naar een toekomstig kabinet dat de snelwegplannen definitief van de baan moeten.’

Advertenties

4 reacties»

  Mario wrote @

Nou Arno, niet mee eens. Gisteren ongeluk in de Botlektunnel, prompt de gehele regio vast. Wat een roet en troep komt er dan van af, heb ik het nog niet eens over de stank. En de economische schade voor de regio.

Of de N57 standaard iedere vrijdag vast richting Zeeland, en op zondag de andere kant op. Bleef het daar maar bij. Niet dus. Het is inmiddels de dagelijkse gang van zaken. Een betere doorstroming zou het probleem oplossen.

Meer asfalt HOEFT niet ten koste van milieu te gaan MITS je laat zien dat Groen en vervoer/economie ook samen gaan.

Het doorlopende getetter echter (zoals ook van Lent afgelopen week) maakt echter dat mijn stem NIET naar Groen(links) gaat.

  Alexander wrote @

Jammer genoeg hoor ik groen links nu niet over het (onnodig) verhogen van de maximumsnelheid op de A13 naar 100 km/u. ‘We gaan in Rotterdam en Vlaardingen intensief campagne voeren voor het groen en gezond houden van de leefomgeving’ Ja ja. Zij maken de gezondheid van inwoners van o.a. Overschie tot inzet van de campagne (over 5 maanden) in plaats van nu actief van deze maatregel afstand te nemen. Wij hebben N.B. samen met Arno Bonte ook op Kleinpolderplein en langs A13 gestaan in protest tegen deze snelheidsverhoging.

  Arno Bonte wrote @

Beste Alexander, uiteraard vergeten we de gezondheid van de bewoners van Overschie niet! We blijven de komende maanden doorgaan met de max80-actie (zie max80.nl). Als het aan GroenLinks ligt gaat de maximumsnelheid op de A13 niet omhoog!

  djd wrote @

Wat Groen Links vergeet is dat de blankenburg tunnel en de A16/A13 de belasting op het onderliggende wegennnet weghaald. Dit verbetert sterk de leefbaarheid van de bewoners in o.a. Hilligersberg/Schiebroek. De nieuwe wegen worden grotendeels ondertunneld wat tot een sterke vermindering van de geluidsoverlast leidt. Milieutechnisch ga je er tevens op vooruit. Dit blijkt uit diverse studies. Het is echter tegenwoording politici eigen om vooral populistische taal te spreken in plaats van zich in de feiten te verdiepen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s