Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Rotterdamse bezuinigingen raken gezondheid, gezelligheid en gelijke kansen

De bezuinigingen van het stadsbestuur gaan ten koste van de gezondheid, gezelligheid en gelijke kansen voor Rotterdammers, dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte in reactie op de vandaag gepresenteerde bezuinigingsplannen voor 2013 van het Rotterdamse college van B&W. In plaats van zo forst te bezuinigen pleit GroenLinks voor het marktconform maken van de parkeertarieven.

Het college bezuinigt in 2013 bijna 70 miljoen. Die bezuiniging komt bovenop de eerder afgesproken bezuiniging van 500 miljoen in deze collegeperiode. Het mes wordt onder andere gezet in het onderwijs, de gezondheidszorg, het programma duurzaamheid en het vergroenen van de buitenruimte. Ook zal er vanaf 2013 jaarlijks 15 miljoen euro minder beschikbaar zijn voor de Rotterdamse kunst en cultuur.

GroenLinks had liever gezien dat het college had gekozen voor het ‘gezond maken’ van de gemeentefinanciën. ‘Het is de hoogste tijd om het taboe op de spotgoedkope Rotterdamse parkeertarieven te doorbreken. We lopen daardoor als gemeente jaarlijks tientallen miljoenen euro’s mis’, zegt Bonte. Hij pleit voor het marktconform maken van de parkeertarieven. ‘Nu worden autobezitters gesubsidieerd ten koste van investeringen in een gezonde en gezellige leefomgeving’. Het college besloot bij haar aantreden juist de parkeertarieven te halveren. In de helft van Rotterdam is parkeren overigens geheel gratis.

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: