Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Wat zou u doen met 10 miljoen?

De Rotterdamse fractie van GroenLinks lanceert vandaag de website ov-idee.nl waarop Rotterdamse reizigers hun ideeen kwijt kunnen voor verbetering van de dienstregeling van bussen, trams en metro’s.

Dankzij het Lenteakkoord dat GroenLinks, D66 en ChristenUnie eind mei met de regeringspartijen VVD en CDA sloten, is er volgend jaar 10 miljoen extra beschikbaar voor het Rotterdamse openbaar vervoer. GroenLinks wil dat geld investeren in een betere dienstregeling.

De Stadsregio Rotterdam, die de openbaarvervoersplannen maakt, is vooralsnog niet bereid extra geld voor de dienstregeling uit te trekken. Dat vindt GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte onbegrijpelijk. “Het kabinet Rutte heeft heel veel bezuinigd op het stadsvervoer. Een deel van die bezuinigingen kunnen we met deze 10 miljoen euro ongedaan maken.”

Op de website ov-idee.nl wordt reizigers de vraag gesteld ‘wat zou u doen met 10 miljoen?’. Reizigers kunnen tram- of buslijnen kiezen die ze willen behouden of zelf ideeen invullen. GroenLinks gebruikt de ideeen voor een voorstel om de 10 miljoen euro uit het Lenteakkoord in 2013 te investeren in een betere dienstregeling.

Advertenties

No comments yet»

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s