Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Toename vuurwerkoverlast door versoepeling vuurwerkregels

De overlast door vuurwerk zal rond de komende jaarwisseling groter zijn dan ooit. Dat verwachten de GroenLinks-raadsleden Arno Bonte (Rotterdam) en David Rietveld (Den Haag). Ze hebben daarover een brandbrief geschreven aan de Tweede Kamer.

Oorzaak van de verwachte toename van vuurwerkoverlast is de verruiming van de vuurwerkregels door staatssecretaris Joop Atsma. Vuurwerk mag voortaan op meer plekken zonder milieuvergunning worden verkocht en de maximale hoeveelheid vuurwerk die door consumenten gekocht kan worden, gaat van 10 naar 25 kilo.

Bonte en Rietveld vinden dat Atsma met de verruiming van de regels onveilige situaties in de hand werkt. ‘Elk willekeurig tankstation mag straks zonder vergunning een vuurwerkverkooppunt beginnen. Daarmee neem je onnodige risico’s.’ De raadsleden vinden ook de verruiming van de maximale hoeveelheid vuurwerk per consument ‘een verkeerd signaal’.

Volgens Bonte en Rietveld is een toenemend aantal mensen de jaarlijkse vuurwerkoverlast beu en zou het afsteken van vuurwerk juist aan banden moeten worden gelegd. Volgens Atsma blijkt daarvoor onvoldoende draagvlak te zijn. Hij beroept zich daarbij op de uitkomsten van een onderzoek dat hij liet doen door TNS NIPO en waarvan hij de cijfers donderdag naar buiten bracht.

De GroenLinksers vinden dat Atsma ‘selectief shopt’ in zijn eigen onderzoek. ‘Een meerderheid van de ondervraagden geeft weliswaar aan vuurwerk met Oud en Nieuw een waardevolle traditie te vinden, maar Atsma vergeet te zeggen dat er ook een meerderheid is voor een modernisering van de vuurwerktraditie’.

Vier jaar geleden deden Bonte en Rietveld met het burgerinitiatief ‘Meer plezier met minder vuurwerk’ een voorstel om het afsteken van consumentenvuurwerk te verbieden en in plaats daarvan met professionele vuurwerkshows het nieuwe jaar in te luiden. Dat voorstel vindt volgens het onderzoek van TNS NIPO brede weerklank: 60 procent van de ondervraagden staat ‘tamelijk positief’ tot ‘zeer positief’ tegenover een profesionele vuurwerkshow als alternatief voor de huidige vuurwerkpraktijk.

Advertenties

27 reacties»

  Dinkydau wrote @

Wat een onbewoordbaar gekke mentaliteit heb je, als je als politicus bereid bent continu overal te liegen, en feiten te verdraaien, om je zin te krijgen, en daarmee een leuke bezigheid waar je zelf niks mee hebt, voor anderen te gaan lopen verpesten.

Ga zelf ook een hobby zoeken, doe iets leuks!

  markhe16 wrote @

Wel grappig dat je begint over het selecteren van informatie uit onderzoeken die jezelf aanstaat… dat ken je wel of niet? Ik vraag me af waarom je steeds bezig bent om de vuurwerktraditie te verbieden na talloze unsuccesvolle pogingen(niks anders te doen?). Waarom ben je eigenlijk zo tegen vuurwerk er moet vast een heel goede reden voor zijn als je het voor heel Nederland wil verbieden toch? Zoals Dinkydau al zei zoek een hobby en probeer de neiging om alles voor iedereen te verpesten te onderdrukken.

  Harige Harry wrote @

De GroenLinksers vinden dat Atsma ‘selectief shopt’ in zijn eigen onderzoek.
Dat is jullie probleem: jullie vinden van alles! Als er iemand selectief shopt in onderzoeken zijn jullie ( Bonte en Rietveld) het wel! Verkeerde cijfers, niet representatieve onderzoeken, keiharde leugens, jullie schomen niets om mensen ervan te overtuigen dat er een vuurwerkverbod moet komen. Als het ooit zover zou komen kunnen jullie dan trots zeggen dat jullie eindelijk wat bereikt hebben! Het is alleen jammer dat het dan op basis van leugens en verdraaiingen is. Jou collega Rietveld zet een stukje in Trouw over een korte traditie, laat hem de volgende keer eens wat research doen, want de jaartallen die hij gebruikt staan ver van de waarheid en werkelijkheid, maar dat geld voor alle onzin die jullie publiceren.

  Michiel wrote @

Arno, wanneer stop je nou eens met het voeren van deze verloren strijd? Zoals hierboven ook word aanvegen ben jij de gene die echt selectief shopt, omdat je maar 1 doel voor ogen hebt! Zo jammer dat je de leuke kanten van vuurwerk niet wil inzien.

En de maximale hoeveelheid vuurwerk die door consumenten gekocht kan worden word juist verhoogt omdat de cakes juist meer klei bevatten dan de jaren hiervoor zodat ze juist veiliger worden. De cakes mogen helaas nog steeds maar 500 gram kruit bevatten!

Arno ik zou zeggen stop eens met deze discussie die al vele malen voor jou tevergeefs is gevoerd en ga ook gewoon van vuurwerk genieten!

  Wanda wrote @

De macht van het geld regeert weer. O, we hebben het zo arm maar toch kopen we voor honderden euro’s aan vuurwerk…

Hoe eerder er wetten zijn die vuurwerk voor consumenten verbieden des te beter. Mijn leven wordt er elk jaar weer volledig door vergalt. De hele decembermaand en een gedeelte van november moet ik maar vluchten naar een hutje op de hei.
Dat mijn lijf de klappen van vuurwerk niet verdraagt komt trouwens door hersenschade en niet omdat ik sowieso een hekel aan vuurwerk zou hebben, integendeel zelfs! Ooit vond ik het prachtig.
Helaas ben ik niet de enige maar ons verhaal wordt vaak afgedaan als aanstellerij of gezelligheidshaat…

Heb ik ook nog recht op een leuke decembermaand? Volgens de vuurwerkvoorstanders schijnbaar niet… Ze worden bedankt voor hun haat.

  Dinkydau wrote @

@Wanda

Je zegt het ooit prachtig gevonden te hebben, en nu je er om wat voor reden dan ook geen plezier meer aan kunt beleven moet het maar voor iedereen weg?

Overlast in november en december: Consumentenvuurwerk is dan niet te koop. Rond die tijd is het 99% illegaal vuurwerk wat je hoort. Consumentenvuurwerk verbieden helpt daar niet tegen, Dat is een praktisch bezwaar, maar meer gericht op een oplossing: trek je er gewoon niks van aan. Als je anderen hun ding laat doen, doe jij jouw ding, zijn we allemaal blij. Ik heb ook weleens last van harde muziek als er ergens een feest is, of gewoon het verkeer op de weg hier voor de deur. Dat heb je nu eenmaal als er miljoenen mensen in een land wonen. Je hebt geen recht op een leuke maand, maar wel het recht om er zelf iets leuks van te maken. Ik adviseer je je daarop te concentreren en het vuurwerk wat af en toe wordt afgestoken te negeren..

  fernan wrote @

@ wanda

Erg jammer dat u het vroeger mooi vond en nu in eens een verbod wilt
uit eigenbelang (hoe erg het ook is wat u heeft) maar wel hier miljoenen mensen mee treft die er wel van genieten.Arno Bonte ga ik geen eens meer woorden aan vuil maken met zijn leugens walgelijk ventje.

  patrick wrote @

Het is het ilegale vuurwerk wat het legale vuurwerk zwart maakt. Alss iedereen zich nejes aan de regels houd is het voor iedereen een stuk aangenamer. En als iedereen er ook nog is normaal en veilig mee om gaat. Ik hoop nog vele jaren vuurwerk af te mogen steken

  Joris wrote @

Arno, Gelukkig is een vuurwerkverbod weer niet gelukt. Ik heb zelfs begrepen dat ook Groen Links het niet meer ziet zitten, stop je nu eindelijk mt je onzinnige campagne tegen vuurwerk?

  hendrik wrote @

ik vind dit zo jammer…de beste man probeerd maar iets te verbieden waar het echte probleem niet ligt en dat is consumentenvuurwerk…….het illegale vuurwerk(kan je niet eens meer zo noemen)is de boosdoener en als hij daar nou zijn energie in zou steken zou ik hem nog 100% steunen ook.

en dan wil je voortaan profshows laten schieten waar iedereen kan gaan kijken om 12uur snachts zodat ik mijn dochtertje uit der bed moet halen en een eind moet gaan rijden met de auto zoals zovelen met mij dan gaan doen, dus een zooitje op de weg voordat je uberhaupt vuurwerk kan zien en dan ben je eindelijk op de plek waar het geschoten word moet je er zeker 500meter of verder vandaan blijven staan omdat de regelgeving in nederland zo streng is…….succes ermee zou ik zeggen

  Joris wrote @

Vandaag bereikte mij een heel mooi bericht: Er heerst twijfel binnen Groen Links over de anti-vuurwerklobby van A. Bonte en D. Rietveld! Groen Links is niet langer faliekant voor een vuurwerkverbod. Arno, Gefeliciteerd, Groen Links komt weer in het nieuws vanwege verdeeldheid binnen de partij, ditmaal om jou zieke drang om voor een vuurwerkverbod te blijven vechten met allerlei leugens.
Ik hoef je niet te vertellen wat verdeeldheid binnen een partij doet met het aantal mensen dat die partij steunen… Als Groen Links straks nog meer zetels kwijt raakt, heb je er hard aan mee geholpen! Dat moet vast een lekker gevoel zijn!

  Robin wrote @

Gelukkig is er een site geopend waar we trrecht kunnen met klachten over Groenlinks.
Iedereen is dat gezeur van jullie zat. jullie hebben allemaal een zielige jeugd gehad met geen vrienden. lekker alles verbieden waar de hardwerkende mensen plezier van hebben.
Ik hoop dat ze volgend jaar fotos van groenlinks op vuurpijlen plakken….dan koop ik ze zeker!

  Sjani wrote @

Beste heer bonte heeft u geen normaal leven ofzo?. Altijd dat gezeik van u over vuurwerk overlast !!. Wij van hit-radio.nl zijn jullie erg zat aan het worden . Ook Geenstijl.nl wij als radio zullen er alles aan doen om GroenLinks te gaan verbieden http://www.meldpuntgroenlinks.nl voor al u klachten over GroenLinks . Wij zullen dag en nacht de site link over de radio uitzenden . En ik moet u zeggen er zijn al een hoop klachten binnen gekomen . U gezeur over vuurwerk is inmiddels u levens onderhoud geworden en wij zijn het zattt

  niels wrote @

Die bommen die je nu hoort is illegaal vuurwerk. Verbied het legale vuurwerk, zoals jij wilt, de bommen blijven, want die bestel je gewoon via internet.
Jouw pleidooi is dus zinloos.

  Moerdijk wrote @

Beste Arno,

Als ex collega van GL weet je ook heel goed dat je je niet moet verlagen tot een wel bekend niveau met standpunten om zo de aandacht te trekken voor de partij. Dit heeft een negatieve uitwerking voor GL en kan zelfs tegen gaan werken in de stemmingen waarvan we die nu heel hard nodig hebben.Je begrijpt hoop ik wat ik bedoel Als er iets is dat je zou moeten doen is de vuisten ballen tegen dhr.van Opstelten die niet weet om te gaan met kwesties die politie en justitie zou moeten aangaan. Dat het vuurwerk zo de grens overkomt is niet een issue wat mensen aangaat maar eerder het probleem is van slechte organisatie van deze topman op zijn departement.
Goedkoop scoren is niet wat GL nodig heeft en zich ook niet tot dit niveau zou moeten verlagen. Ik dacht dat je slimmer zou zijn. Deze negatieve publiciteit kan schade toebrengen aan de partij en daar zou jij debet aan zijn als dit gaat gebeuren. De gevolgen van jouw media stunt zouden je moeten besluiten om hier leergeld uit te trekken voor jezelf en wat te doen als er al spraken van is om de partij te laten fuseren. Dit zetje zal wel eens heel goed de druppel kunnen worden waarop met GL zou kunnen aanvallen. Een onverstandige keuze om zo de publiciteit te trekken. Heel jammer en statistisch gezien over de 16.000.000 + mensen in Nederland is deze uitkomst zwaar in de minderheid zoals wij nu.

Als je volgende keer weer eens iets doet graag overleggen hoe een media campagne werkt aan mensen die hier verstand van hebben. Ik zou ook het GL partij bestuur op de hoogte brengen van deze zinloze actie en dat we ons niet met ander moeten gaan verlagen en ons mee laten nemen in opinie peilingen die van korte duur zijn om te scoren. Dit is niet zoals de partij in elkaar zit.

Vriendelijke groeten Moerdijk

  Estella wrote @

Beste Arno,

Van Harte! Dankzij je inzet komt een vuurwerkverbod steeds dichterbij, eindelijk een normale maand december. En de idioten die het een leuke ‘traditie’ vinden, ga lekker naar Syrie of Gaza! Genoeg bommen.

  Joris wrote @

Beste Arno, gaat lekker he? Na Paul Vermast, nu Moerdijk. Ik geloof dat er in het verhaal van Moerdijk toch wel een heel duidelijk advies gegeven word om nu eens te stoppen met je campagne tegen vuurwerk. Als Groen Links straks gefuseerd of opgedoekt is, staat er hier toch ook weer eens netjes vermeld dat jij daar wel eens aan meegeholpen zou kunnen helpen.
Je zet je eigen partij op het spel, en je geloofwaardigheid word ook al met de dag minder! Ga zo door, eind van het Groen Links tijdperk is in zicht!

  Joris wrote @

He Arno, had je zoiets in gedachten bij een georganiseerde vuurwerkshow? http://www.nu.nl/buitenland/2994347/zeker-60-mensen-omgekomen-bij-nieuwjaarsviering-ivoorkust.html

Of zat je meer te denken aan een love parade-achtig iets, of meer iets in de trant van project_x?

Mensenmassa’s bij elkaar, waarbij de stemming plots omslaat geeft grote problemen, met nog grotere gevolgen, Kijk maar weer naar de cijfers van de jaarwisselingen, het geweld tegen hulpverleners. Dat is bij lange na niet allemaal toe te schrijven aan het door jou zo gehate consumentenvuurwerk!
Het zou toch zo mooi zijn als er eens een lampje gaat branden bij je… Als Groen Links straks niet meer bestaat is het te laat voor je…

  Nico wrote @

Zoals Joris hier al zegt, dit is echt zo’n ongelooflijk dom idee, dat je er haast met het hoofd niet bij kan dat iemand zo’n stuk hersenscheet in de bekendheid durft te brengen. Dan nog zo’n in elkaar ge-hoax’ed onderzoekje ertegenaan gooien en ik vraag me werkelijk waar af wat er in jouw jeugd gebeurd kan zijn waardoor je dit zovelen af wil pakken Arno. Ergens vind ik het echt heel sneu voor je maar mensen die zo met zichzelf in de knoop zitten en dit soort belachelijke “ideeën” op grote schaal durven na te jagen verdienen het om zo snel mogelijk te worden afgebrand. (Letterlijk, dat is, zal het maar even zeggen, in dit vreemde land).
Ik hoop dat jij als persoon sterk genoeg bent en ik hoop ten zeerste dat al deze reacties van “Het Volk” (En dat zijn WIJ!) je de ogen kunnen open en deze waanzinnige kruistocht tegen een plezierige jaarwisseling van MILJOENEN kunt stoppen. Tenzij u een andere, meer uitgedachte en duistere macht dient, in dat geval wens ik u heel veel sterkte toe de komende jaren.

  Joris wrote @

http://www.bnr.nl/topic/politiek/218460-1210/peiling-meerderheid-wil-groenlinks-opheffen
Aan de hand van dit soort peilingen beweer je dat een meerderheid van Nederland voor een vuurwerkverbod is.
Deze peiling was afgelopen Oktober, waarom is er binnen Groen Links nog geen actie ondernomen?

  Groenlinkshater wrote @

Vuile lelijke verbieder waar haal jij het recht legaal vuurwerk te verbieden wil jij het illegale vuurwerk soms kom ik het wel bij jou afsteken lache man Arno bonte op de kast jagen kicken hey wie doet er mee gezellig vuurwerk bij bonte voor de deur een showtje van lawine pijlen cobra’s Chinese rollen en nog veel meer dit krijg je kado als je het verbied lampenkap denk toch is na het legale maar verbieden steek 20 jaar vuurwerk af en nooit problemen net als de medeafsteker die verantwoord er mee omgaat showtje kan je krijgen centraal bij jou voor de deur 31-12-2013 machtig vuurwerk hard en veel en zwaar reken maar nee bonte heb je een probleem denk dan na wat je doet net als de rest van gekken ga naar China 1 grote klaagmuur waar je kan klagen over een verbod maar vergeet niet dat het daar gemaakt wordt flapdrol en met gekken doel ik ook de haters daar mogen mensen van mij ook centraal een show neerzetten met illegale troep kijken of ze nog een verbod willen verbieden heeft geen zin centraal is niet leuk wil thuis blijven en zelf doen met veel eten en vuurwerk en geen rompslomp dat ik naar Rotterdam moet voor 20 minuten lazer op GroenLinks ik ben voor een verbod op jullie met dat lompe actie en oja Arno niet schijten hè op de wc of buiten is overlast zeikwijf net als Rietveld die geitenwollen op sandalen lopende broekenpoeper ook jij niet schijten in openbaar is overlast ach man hou je bezig met echte problemen lelijke bril

  Knaller wrote @

Beste Arno bonte

Ik wil aan u vragen waarom plezier afpakken van anderen dat kan toch niet ik weet zeker dat velen niet op een show zitten te wachten maar gewoon thuis willen zijn maar vuurwerk is traditie en mensen willen het zelf doen thuis lekker voor de deur jij wil gewoon afschaffen maar denkt u nu echt het is haalbaar oom agent staat hier ook niet op te wachten omdat het niet handhaafbaar is en oja GroenLinkshater mijn stem heb je je hebt wel een bericht met lef maar hou het wel rustig niet te hard knallen wil wel kunnen slapen maar nogmaals verbieden heeft geen zin joh niet haalbaar daar heb je geen cijfers voor nodig kijk naar de verkoop van consumentenvuurwerk

  Knorretje wrote @

Wij van wc eend willen vuurwerk mits legaal tenminste wij van wc eend raden aan gebruik wc eend en ook in het nieuwe jaar en wij van wc eend en vriendje dik leek volgend jaar gewoon weer knallen het jaar uit kan niet wachten bonte vindt het niet leuk wij van wc eend wel hoe mooier hoe beter

  Knorretje wrote @

Nou GroenLinkshater als u dat doet wij van wc eend houden wel van knallen met vriendje dikbleek als u voor vuurwerk zorgt zorgen wij wel dat het afgeschoten wordt ey wij van wc eend doen er alles aan de traditie in ere te houden niet gek GroenLinkshater bij bonte lompe koe voor de deur centraal met professioneel vuurwerk wij houden niet alleen van wc eend maar ook hiervan begin te kopen alvast GroenLinkshater wij zijn wel in voor dit soort dingen traditie is traditie maar waarom roept bonte dit over zich heen hij weet dat mensen fel reageren op verboden we mogen gewoon niets meer en straks braaf op de bank zitten dat mogen we dadelijk nog met een dwangbuis om kom op ey wij van wc eend zeggen knallen met die hap koop er op los mensen zoveel je kan mits je afsteekt

Vriendelijke groet
Team wc eend

En vriendje dikbleek

En uiteraard de vuurwerkliefhebbers
Uit Rotterdam

Ps 1 vraag rest mij het lijkt mij niet dat mensen haten kijk naar sommige filmpjes over de verkoop ze kopen met grote bedragen in om te knallen
70miljoen en meer verkocht in de voorverkoop jongens en meisjes dames en heren ik geloof niet in poppenkast van bonte de tweede kamer bezuinigd zich rot en de verkoop komt de staat mooi uit met die 15miljoen die ze vangen tijdens de vuurwerkverkoop atsma wij zijn grote voorstander van u zet hem op ivo. Wij van wc eend vinden u een toffe peer dat u het niet VERBIED houden zo
Dat we nog lang plezier mogen hebben dank u wel meneer atsma we zijn blij dat de traditie blijft Het is jammer Ivo dat u der niet bij bent anders hadden we er opgedronken en met plezier voor u er op los geknald met veel siervuurwerk dat u lang de traditie in ere mag houden voor team wc eend te Rotterdam

  Knorretje wrote @

Mensen ga naar http://www.meldpuntgroenlinks.nl als u tegen een vuurwerkverbod bent bij deze roep ik iedereen op

  Vuurwerkmoetblijven wrote @

Geachte mijnheer bonte ik heb een vraag aan u maar ik wil u niet aanvallen ik heb u bestudeerd via internet en.YouTube en moet zeggen dat ik ook kamervragen van lange Frans heb bekeken en er kwam een conclusie van een prof een verbod is niet haalbaar kijk naar het nieuws 75miljoen de lucht in plus illegaal 25miljoen denkt u dan dat dat nog haalbaar is ik hoorde die PROF nog zeggen op tv er zijn geen genoeg mensen om dat te laten knallen u zegt bij lange Frans dat u liefhebber bent maar komt niet zo over gemeentes willen dit niet velen heb bij ons navraag gedaan en de beste gemeente zij niks ervan ga maar naar Rotterdam met andere woorden het was te duur voor ons maar als u liefhebber bent waarom laat je het niet gewoon met rust dan die rotverbod ik weet zeker een jaar later wordt het verbod weer terug gedraaid want mensen willen toch knallen en velen gemeentes zaten zonder en punt 2 ik ben van mening het verbod werkt averechts en ik vindt ook dat u goed kan liegen waarom zou Nederland tegen zijn helemaal niet waar 59% is tegen het verbod niet voor het verbod u heeft 82.000 mensen maar er zijn ook zelfde mensen die op de site bleven drukken ik ook schreef dat ik tegen de site was en zag schroom niet druk gerust meerdere keren als u last van vuurwerk heeft maar waarom op oud en nieuw zelf klagen de grote dag van het afsteken is te zot voor woorden en maar klagen kom op mensen verbaas mij nog dat jullie nog doorgaan met GroenLinks terwijl een verbod er nooit komt en jullie in de droom van een minderheid in zetelpartij nog meegaan het gaat ook om de zetels volgens mij een droom voor jou realiteit op een verbod is er niet bij en knorretje je bedoeld Ivo opstelten inderdaad deze man snapt het er is geen draagvlak maar buiten dat zou hij ook denken er komt geen geld dus waarom geld uitgeven per gemeente 70miljoen eigen uitgave is toch beter 15miljoen voor de staat

Komt u ano bonte nou eens met een echte argument en dan bedoel ik niet milieu vervuiling want dat is maar hooguit 2dagen want niemad is begaan met het milieu we rijden nog steeds auto en scooter en fabrieken draaien volle toeren het hele jaar overlast moet je snachts eens goed luisteren naar schreeuwers onder invloed alsof ze worden vermoord of burnouts zetten met een auto en heel je huis stinkt ernaar of die achterlijke brommers die op standaard staan en onnodig gas geven en glas ja mensen glas wat er kapot gegooid en vernielingen dan het hele jaar door stenen tegen een bushokje en gewonden ook het hele jaar door en dan doel ik niet zozeer op auto’s en fietsers maar mishandeling als je op straat loopt gister is er een jongen van 12 in elkaar getrapt door 6 man van 21 tot 23 jaar omdat hij ze even aankeek joh en wat deden de mensen helemaal niets als het gaat om veiligheid de watjes sterker nog debielen laten we vuurwerk verbieden op internet heeft u er echt last van ga naar buiten sla de hersenen in maar nee watjes durven dat niet bang dat ze bekogeld worden met vuurwerk dan maar naar zieleknijper bonte man sta op wordt volwassen laat zien wie is de baas man verbieden en praten met vingers neem het voorbeeld van dat jongetje dapper dat ik moest zijn om hem weg te krijgen ja ik kreeg klappen maar ze kregen ze ook terug wees niet bang man pak die overlast aan laatst mijn overbuurvrouw op oudjaardag kinderen genieten van vuurwerk die buurjongen afstak voor zijn deur respect voor hem hij laat niets liggen als het af is gegaan of niet ruimt ie op gelijk mijn overbuurvrouw zij tegen hem hè ga is ergens anders staan klein kind en ik verdedigde hem ik zei hè blijf anders lekker thuis joh wij keken ons ogen uit met al dat sier waarom zij ik tegen haar bij zijn eigen voor de deur waarop de jongen zei houd je smoel wijf oudwijf ik begreep dat want hij hield ondertussen ook de straat schoon hij zorgd goed voor de jeugd want de buurjongen roept euro per zak inleverbaar en ze ruimen massaal op en heel de straat heeft respect voor hem want hij doet onder begeleiding met de jeugd van zijn mooie dure potten een waar vuurwerkshow neer zetten heel de dag en knallen er op los met rotjes en rollen waarnaar het is afgelopen hij nog een groot aplaus kreeg de ene jongen was een kleine vlegel uitgegroeid tot een begrip van de straat met veel verstand van vuurwerk en geloof mij dit doet hijntegen overlast en zulke mensen krijgen geen respect maar hoe komt het dan dat hij publiek trekt en jeugd doet met hem mee sier afsteken pak dat toch niet af joh want ze luisteren naar hem en ze hebben veel ontzag voor hem sterker nog hij gaf ze les in een friteszaak ook mijn kinderen en pakte positief uit ze kregen van hem brillen een lanceerinrichting en een lont hij werkt samen met een handelaar voor beter veiligheid van jeugd omdat hij 30 is en een bril opzette deden de jeugd het ook nou er stond veel wind geen ongeluk waarom niet hij mijn buurjongen stond op en veel vleugeltjes denken aan hem en praten met plezier terug en geloof mij ze hebben de straat brandschoon gemaakt wat nou overlast praten met ze dit is waar van deze jongen geen leugen gewoon praten en vertel ze waarom het beter kan en veiliger geloof me mensen het is net pesten zolang je niks doet is het net pesten je doet niks komen ze terug en de beste jongen ging er op af zie resultaat geen overlast en grote lol met oudjaarsdag nee mensen ik heb van hem geleerd hij is 30 ik 49
En dacht bij mij zelf hij heeft gelijk optreden doen ze het nooit meer vraag naar hun vader en moeder wat hij deed en ze krimpen in dreig met de politie ze komen nooit meer waarschuw 3 keer bel een familie lid en zeg het de politie luisterd mee weg zijn ze nee mensen jullie grijpen niet in zoals ik dat ook deed en kreeg 1 conclussie

Het probleem is de mens zelf niemand zegt wat stond in het nieuws niemand hielp de gewonden van vuurwerk bleven stom kijken naar de politie de andere moet zich lam zuipen tegen over de andere bijna in coma zuiper en niemand greep in maar huilde op de site van bonte uit overlast nee wees dapper grijp in wij vallen bonte wel aan maar denk eerst zelf is na voor je bij bonte aanklop mietjes ik ben van mening vuurwerk moet blijven ga eerst bij je zelf is na en ik geloof ook niet wel typisch altijd dat er heelveel mensen zijn die zeggen was omstander maar ook dat geloof ik niet enkele zijn omstander de rest stunters en alcohollisten die niet normaal konden was je omstander vindt ik hetvspijtig voor deze mensen maar ik geloof niet kijk maar bij ons jongen half zijn bil weg in ziekenhuis was omstander nee idioot vondt het leuk spelen ermee douw lekker een vuurpijl omgekeerd in me reet vertel het dan eens eerlijk nee makkelijk was omstander omstanders zijn er maar enkele dat geloof ik graag omdat sommige potten of vuurpijlen of rotjes gooiers hebt gebeurd ontken ik niet nee een verbod is makkelijk mensen en denk nu eens zonder te klagen bij u zelf is dit de oplossing en wat hadden we onderling nog kunnen doen en meschien denkt u wel nee een verbod is niet de juiste oplossing een andere keer geloof mij het woord verbod is moeilijker dan dat u denkt

En ps het ligt niet aan legaal consumentenvuurwerk maar aan die troep in polen maar bonte moet niet huilen hij wou toch de eu en de grenzen open dan heb je deze problemen nee het probleem blijft zal altijd zo blijven de mens

En dank mijn buurjongen dat ik dat ook in begon te zien en velen maken verkeerde beslissingen zoals dit verbod ga eerst jezelf eens na wat heb ik gedaan was ik wel zo lief vroeger nee was je niet dus nu ook niet klagen omdat je wijzer bent geworden de groeten

En nogmaals grijp in als je erg last hebt maak ze bang voor je gaat verbieden die jochies zijn niet alleen jochies maar ook de meiden kunnen stevig knallen ook illegaal dus niet heilig doen je kunt makkelijk zelf meewerken aan veiligheid vuurwerk verbieden is dan ook fabrieken sluiten en auto’s en brommers verbieden prima lekker rustig en zware boodschappen sjouwen lopend heerlijk denk toch eens na een verbod is niet haalbaar dank u wel ik groet u en maak van u zelf een beter mens

Vriendelijke groet vuurwerkmoetblijven
Dit is mijn mening

  Bas wrote @

Mensen moeten gewoon verantwoorder met hun eigen vuurwerk omgaan.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s