Arno Bonte

Raadslid GroenLinks Rotterdam

Over

Arno Bonte 1
Ik ben een echte Rotterdammer. Geboren op 28 februari 1978 in Bergpolder en opgegroeid in Blijdorp, op een steenworp afstand van de dierentuin. Nu woon ik in hartje centrum, op het Kruisplein: tegenover de Doelen en de Schouwburg en aan het begin van de West-Kruiskade, de multiculturele slagader van Rotterdam.
Rond mijn twintigste ging ik me met politiek bezighouden. Eerst als voorzitter van de Rotterdamse Jongerenraad, later bij Dwars, de jongerenorganisatie van GroenLinks. Ik ging werken als persvoorlichter bij vakbond Abvakabo FNV en vereniging Milieudefensie. Later als hoofd communicatie op het landelijk bureau van GroenLinks en woordvoerder van ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland. Nu ben ik projectleider burgerparticipatie bij de gemeente Lansingerland.
Sinds 2005 ben ik gemeenteraadslid in Rotterdam. Samen met anderen heb ik de basis gelegd voor het Rotterdam Climate Initiative, het programma om de CO2-uitstoot in Rotterdam tot 2025 te halveren. Ik zorgde voor beter openbaar vervoer en extra fietspaden en introduceerde de groundscraper-norm: hoge gebouwen moeten op de begane grond aantrekkelijk worden ingevuld, met winkels, horeca of gallerietjes.
In 2010 voerde ik als lijsttrekker campagne voor een groene en sociale wereldstad. We kregen 70 procent meer stemmen dan 4 jaar eerder en wonnen een zetel (van 2 naar 3). Nu ben ik fractievoorzitter en zet me samen met fractiegenoten Judith Bokhove en Nourdin el Ouali in voor het vergroten van kansen voor alle Rotterdammers, voor het aantrekkelijker maken van de woonomgeving en voor een levendige binnenstad.
Advertenties